apr 2023

Bekende artiesten staan dit jaar op de Mainstage van Bevrijdingsfestival Fryslân: S10, Boaz, Tabitha, Blanks en Broken Brass. Maar waar je op 5 mei écht heen moet gaan is de Firda stage, aan de Wissesdwinger. Geniet van 13:45 tot 21:45 non-stop van afwisselende optredens. En als klap op de vuurpijl sluit rapper Fresku het programma af. Kom jij op 5 mei ook de vrijheid vieren?

Studenten van Friesland College en ROC Friese Poort werken samen om er een mooie dag van te maken. De bands en dj’s zijn allemaal studenten van de opleiding Artiest uit Leeuwarden. Studenten Eventmanagement uit Leeuwarden verzorgen de organisatie. De techniek wordt geregeld door studenten Podiumtechniek uit Leeuwarden en Drachten. En de banners zijn gemaakt door studenten Vormgeving uit Drachten.

Leven met oorlog
Het thema dit jaar is ‘leven met oorlog’. Dit thema krijgt vorm doordat Bevrijdingsfestival Fryslân samenwerkt met verschillende doelgroepen, waaronder SINNE Kinderopvang, ROC Friese Poort en Friesland College. De projecten waaraan kinderen en jongeren werken in aanloop naar 5 mei zijn terug te zien op het festival, zoals ‘Portretje Vrijheid’ waarvoor studenten Mediavormgeving van ROC Friese Poort ook bij het Fries Verzetsmuseum op bezoek gingen.