mei 2023

Firda wil alle studenten uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Soms vraagt dat om extra ondersteuning, om maatwerk en enige aanpassingen. Niet alleen in het onderwijs, maar ook in de stage ofwel bpv (beroepspraktijkvorming)…

Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat alle studenten aan de slag kunnen met dit essentiële onderdeel van mbo? Dat vraagt om nauwe samenwerking van school, student en leerbedrijf. Dan kunnen we passend onderwijs doorzetten naar ‘passend bpv’, om iedereen goed op weg te helpen.

Nu laat maatwerk zich moeilijk vangen in brede afspraken. Maar we kunnen wel kaders scheppen en elkaar inspireren. Hoe? Dat is de inzet van regionale bijeenkomsten, waarin studenten, medewerkers van roc’s en RMC’s, leerbedrijven en vertegenwoordigers van gemeenten samen zoeken naar wat er allemaal mogelijk is.
Het ministerie van onderwijs wil de uitkomst gebruiken om nieuw beleid te maken. Voor de drie noordelijke provincies organiseert Firda – waarin Friesland College en ROC Friese Poort samengaan – met het Alfa-college (Groningen), Terra en Ingrado zo’n bijeenkomst op

woensdag 7 juni 2023
van 9.30 tot 14.15 uur

locatie:
Friesland College, gebouw Triangel
Julianalaan 97
8931AH Leeuwarden

Aanmelding loopt via de site van Ingrado, waar je dan eerst een account kunt aanmaken.
Ingrado – Iedere jongere heeft recht op ontwikkeling

Alle leerlingen moeten een plek krijgen op een school die past bij hun kwaliteiten en hun mogelijkheden. Passend onderwijs moet ervoor zorgen dat elk kind het beste uit zichzelf haalt. Scholen bieden daarom extra hulp aan leerlingen die dit nodig hebben, zoals kinderen met leer- of gedragsproblemen.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *