Jongerenonderwijs

Hulp bij studiekeuze

Wat wil jij worden? Een mbo-opleiding kiezen kan best lastig zijn. Gelukkig krijg je bij Firda op allerlei manieren hulp bij het kiezen. 

Voorlichtingen

Je hebt vast ook vragen voor ons, onze studenten en docenten. Of je wilt misschien gewoon de sfeer proeven bij Firda. Dat kan op allerlei manieren:

Wil je een idee krijgen hoe het is om bij Firda een opleiding te volgen? Kom dan naar de Open Dag! Alle locaties zijn open, en je kunt meer te weten komen over alle opleidingen. Of je nu gewoon even wilt rondkijken, of vragen hebt voor docenten en studenten: we zien je graag tijdens de Open Dag.  

 • Eerstvolgende Infodag

  Wil je meer info over een opleiding, voordat je je keuze maakt? Bezoek dan onze Infodag op 13 maart!

  Kom langs
 • Loop een dag mee

  Zit je in de vierde klas van het vmbo? Of doe je havo en wil je overstappen naar het mbo? Dan kun je tijdens een meeloopdag een dag of dagdeel meemaken hoe een opleiding écht is.

  Meld je aan
 • Keuzewijzer

  In de Keuzewijzer maak je kennis met onze studierichtingen. Daarnaast vind je hier een overzicht van al onze opleidingen.

  Download hier

Tips bij het kiezen van je mbo-opleiding

Doe een interessetest

Als je het nog niet precies weet, kun je online een interessetest doen. Bijvoorbeeld via kiesMBO. Zo ontdek je welke opleidingen je leuk vindt en bij je passen. 

Begin op tijd met informatie verzamelen

Een mbo-opleiding kiezen begint met het verzamelen van informatie. Wees nog niet te streng: lees en bekijk video’s van alle opleidingen die je een beetje interessant vindt. Schrijf bijvoorbeeld per opleiding alvast op wat je leuk lijkt, en wat minder. Kijk ook alvast naar het verschil tussen BOL en BBL en bedenk wat bij je past. 

Praat met mensen om je heen

Vertel mensen om je heen wat je hebt ontdekt. Zeg het ook als je twijfelt, dat is niet gek. Je ouders, verzorgers, familie of vrienden kunnen je vast helpen!