Jongerenonderwijs

Begeleiding en talentontwikkeling

Bij Firda willen we dat je het beste uit jezelf haalt. En het liefst nog een beetje meer. Daarbij bieden we de begeleiding die jij nodig hebt. Ook dagen we je op allerlei manieren uit om jouw talent te ontwikkelen. 

Begeleiding tijdens je opleiding

Studeren doe je bij Firda nooit alleen. Je werkt veel samen met andere studenten. Zo leer je van elkaars verschillen en overeenkomsten. Natuurlijk zorgen wij op allerlei manieren voor de juiste begeleiding.

Naast docenten die je helpen bij de opleiding, heb je ook een studieloopbaanbegeleider. Deze is tijdens de hele opleiding voor jou een belangrijk aanspreekpunt. Samen houden jullie jouw voortgang in de gaten. Ook kun je hier terecht met vragen, problemen of uitdagingen. 

Extra begeleiding

Vanuit het Studenten Service Centrum bieden we ook extra begeleiding. Bijvoorbeeld als je steun zoekt omdat het even tegenzit, als je je zorgen maakt over je financiële situatie of als je in aanmerking komt voor passend onderwijs. Verder bieden we ook:

We helpen je als je vastloopt tijdens de opleiding en hulp nodig hebt met beroepskeuze, studieondersteuning of begeleiding. 

Begeleiding

Firda vindt het belangrijk dat iedereen onderwijs kan volgen. Daarom bieden we extra hulp als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dyslexie, dyscalculie, faalangst of een beperking of aandoening.

Passend onderwijs

Talentontwikkeling

Soms zit er meer in je dan ons ‘gewone’ onderwijs biedt. Daarom hebben we allerlei mogelijkheden die je helpen om je eigen grenzen te verleggen. Zo bieden we internationale projecten en stages aan, organiseren we activiteiten op het gebied van ondernemerschap en excellentie en kun je cum laude afstuderen. Ook organiseren we regelmatig uitdagende projecten buiten de deur, bijvoorbeeld op zee. En we doen meer: 

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden in het mbo. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden met studenten van andere mbo-scholen en uiteindelijk de nationale finale. Tijdens de nationale finale wordt er bepaald wie zich de nationaal kampioen in zijn op haar vakgebied mag noemen! Ben je nationaal kampioen? Dan maak je kans om mee te doen aan de  Europese of zelfs wereldwijde vakwedstrijden!