Drachten, Nij Smellinghe

We zijn op verschillende plekken in Drachten te vinden, met een groot aanbod aan opleidingen. Er zit altijd iets tussen wat bij je past. Op onze locatie in het ziekenhuis Nij Smellinghe vind je Volwassenenonderwijs Zorg en Welzijn.

Adres
Compagnonsplein 1, 9202 NN Drachten
Open in Google Maps
Nij Smellinghe
Ingang Firda locatie Drachten, Nij Smellinghe

Leuke extra’s bij deze locatie

  • TechLab 
  • Schoolrestaurant 
  • Praktijklokalen 
  • Sfeer van de échte praktijk 

Studeren bij Nij Smellinghe

Volwassenenonderwijs en praktijk komen op onze locatie bij Nij Smellinghe bij elkaar, waardoor je direct praktijkervaring kan opdoen. Je maakt van dichtbij mee hoe het werkt in een ziekenhuis en je krijgt de kans om je in de praktijksituatie binnen Nij Smellinghe te ontwikkelen. De praktijk zit letterlijk achter de volgende deur. Dat maakt van deze unieke schoollocatie een extra leerzame omgeving! 

Zorginnovatie 

Een inspirerende plek in de vestiging is het TechLab, waar allerlei nieuwe innovaties op het gebied van zorg te vinden zijn. VR-brillen, zorgrobots of een rollator die omgetoverd wordt tot rolstoel: niks is hier te gek. In het TechLab maken studenten kennis met de innovaties en leren ze ermee te werken. 

Ingang 

De locatie is te bereiken via de dienstingang. Vanaf richting A7 is dat een afslag voor de bezoekersingang, vanaf Drachten centrum is het de afslag na de bezoekersingang.