Drachten, Splitting

We zijn op verschillende plekken in Drachten te vinden, met een groot aanbod aan opleidingen. Er zit altijd iets tussen wat bij je past. Op onze duurzame campus in Drachten aan De Splitting staan vier gebouwen met elk hun eigen mbo-opleidingen.

Adres
Splitting 21, 9202 LC Drachten
Open in Google Maps
De splitting
Restaurant Firda locatie Drachten, De Splitting

Leuke extra’s bij deze locatie

  • Bushalte voor de deur 
  • Coffee corner 
  • Restaurant KIEM 
  • OntwerpFBRK 
  • Praktijklokalen
  • 4 gebouwen

Studeren bij De Splitting

De Splitting is een échte campus, met vier gebouwen in de stijl van hun eigen opleidingen. Je voelt je dus zomaar thuis. De gebouwen zijn gevuld met praktijklokalen en apparatuur om écht aan de slag te kunnen. De bus stopt er om de hoek en er is een grote parkeerplaats dus je kunt de campus gemakkelijk bereiken. Op de hele campus vind je plekjes om rustig te studeren of bij te kletsen met je klasgenoten.   

Gebouw A 

In dit gebouw vind je Techniek en IT (Informatietechnologie). Deze twee studierichtingen werken nauw samen in verschillende projecten, onder andere met de opleiding Smart Industry. 

Gebouw B 

Gebouw B is een stoer, industrieel gebouw waar je je als Bouw en Infra en Techniek student helemaal thuis voelt. 

Gebouw C 

In gebouw C vind je Pedagogiek en Onderwijs en Zorg en Welzijn. Dit gebouw staat vol praktijklokalen. Bijvoorbeeld met ziekenhuisbedden waar je verpleegtechnische handelingen oefent. Ook is er een keuken waar je leert koken en een groot theaterlokaal met een tribune. 

Gebouw D 

Hier vind je opleidingen van Economie en Ondernemen, Creatieve Industrie en  Horeca en Hospitality Management. Ook vind je hier het Student Service Centrum, het Startcollege en veel praktijkruimtes om in te werken.