Drukke en gezellige open dagen bij Firda

Van sport tot visserij en van bouw tot verpleegkunde… Op zes mbo-colleges, verspreid over Friesland en Noordelijk Flevoland, heeft Firda zo’n 260 opleidingen in huis. Allemaal zetten zij donderdag hun deuren wijd open om leerlingen uit het voortgezet onderwijs te laten zien wat er mogelijk is in het mbo. Er valt immers veel te kiezen, dus is het belangrijk om je goed te laten informeren door docenten, studenten en vaak ook mensen uit het werkveld.

Open Dag

Overal was het gezellig druk. En op allerlei plekken viel wel wat te beleven. Zo konden leerlingen in Sneek samen op de foto in een fotobooth, waarin de uitdaging was om jezelf op te vrolijken met internationale attributen. Dit mbo-college besteedt veel aandacht aan internationale ervaring. Ook ouders en medewerkers gingen graag even op de foto. Ook konden leerlingen zelf even aan de slag bij bouw in Sneek. Want zelf ervaren, dat is natuurlijk altijd leuk.

Op Urk konden leerlingen kennismaken met de indrukwekkende simulator van de scheepvaart. In Emmeloord konden zij genieten van wafels met betekenis. Een wafel ‘brede vorming’ bijvoorbeeld, met kersenvulling. In Heerenveen was van alles te zien én te doen, zoals boogschieten bij het CIOS en lassen in de werkplaats van locatie Saturnus. 

Druk was het in Drachten steeds bij bouw en techniek. Hier waren veel bedrijven vertegenwoordigd, om te laten zien wat er later allemaal kan met een diploma. Ook unieke opleidingen als AV-specialist hadden een opvallende plek op de campus in Drachten. In Leeuwarden was het eveneens gezellig druk bij alle opleidingen, van muzikant tot social work en van elektro tot content creator. Want dat kan allemaal in het mbo.