Een tocht, elf steden en onbeperkte kracht; Firda levert bijdrage aan Onbeperkte Elfstedentocht

Op woensdag 13 september barstte de Onbeperkte Elfstedentocht los, doordrenkt met een ongelooflijke dosis enthousiasme en inclusiviteit! Deze epische tocht staat open voor iedereen, ongeacht hun beperking, en dat is wat het zo speciaal maakt. Deelnemers schitterden op speciale fietsen, scheurden rond op scootmobiels, of waagden zich zelfs te voet aan een deel van de route. Wat echt fantastisch is, is dat ze zelf kunnen bepalen welke afstand ze in vijf dagen willen afleggen. Het is een ongelooflijk initiatief waar we bij Firda ontzettend trots op zijn en waar we met plezier onze steun aan verlenen, dankzij onze toegewijde studenten.

Een tocht, elf steden en onbeperkte kracht; Firda levert bijdrage aan Onbeperkte Elfstedentocht

Een memorabele stempel

Het avontuur begon met de start in het prachtige Leeuwarden. Een memorabel moment voltrok zich toen meer dan 94 deelnemers de allereerste stempel drukten op onze eigen Firda-locatie in Dokkum. Onze studenten van de opleiding Zorg en Welzijn stonden klaar om hen hartelijk te ontvangen. Bij onze schoollocatie verzorgden we verfrissende drankjes en een veilige opslag voor hulpmiddelen en vervoersmiddelen, die onder het gemeentehuis veilig gestald en opgeladen konden worden. Ook hier stonden onze studenten paraat om te helpen. De oplettende Elfstedenfan weet dat Dokkum de laatste stempelpost is tijdens de schaatseditie van de Elfstedentocht, maar bij de Onbeperkte Elfstedentocht draaien ze het om en gaan ze eerst richting Dokkum.

De finish is in zicht

Op donderdag 14 september, exact om 11.00 uur, gaf Teamleider Johan Oostenbrink het startschot voor het volgende vertrek. De sfeer was ronduit geweldig! De deelnemers straalden van blijdschap, onze studenten waren vol enthousiasme en verleenden uitmuntende hulp. Op dit moment bevinden de deelnemers zich onderweg naar het stempelpunt in Workum, waar ze maandag het avontuur zullen afsluiten op dezelfde plek waar ze zijn gestart.