Roeland Westra uitgeroepen tot Lokale Held!

Races met waterstofboten, excursies naar het werkveld en gastlessen over duurzame technieken. Het is slechts een greep uit de activiteiten die Projectleider duurzaamheid Roeland Westra realiseert om studenten van technische opleidingen mee te nemen in het belang van duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie. En voor deze inspanningen is Roeland door gemeente Leeuwarden uitgeroepen tot Lokale Held!

Roeland Westra

Een Lokale Held is iemand die, volgens gemeente Leeuwarden, ‘dagelijks en belangeloos de wereld een stukje duurzamer maakt’. En dat is precies wat Roeland doet. Door de studenten van nu te leren om duurzaam te denken én te doen, ontwikkelen zij zich tot de vakmensen van een groene toekomst. “Dit doen we middels het aanbieden van duurzame avonturen aan studenten,” legt Roeland uit. “Hierbij speelt de verbinding tussen het werkveld, onderwijs en de regio een belangrijke rol. Je hebt elkaar nodig om het anders te doen. Iedereen die hier iets aan bijdraagt, is een held.”

In het zonnetje

Met de titel Lokale Held wil gemeente Leeuwarden mensen, initiatieven of organisaties bedanken en in het zonnetje zetten voor hun bijdrage aan een betere wereld. “Het is een hele verrassing dat ik deze titel mag ontvangen,” vertelt Roeland. “Maar ik vind het ook mooi dat ik op deze manier Firda als organisatie een beetje mag kleuren. Het is een voorrecht dat ik in mijn werk iets doe wat ik belangrijk vind en waar ik zoveel energie van krijg. Dat ik dat samen met docenten, studenten en organisaties mag doen, maakt het nóg specialer. Samen maken we levensecht onderwijs. En dat is belangrijk.”

Ook de media konden niet om onze ‘Lokale Held’ Roeland heen. Zowel de Leeuwarder Courant (betaald) als het Friesch Dagblad besteedden hier aandacht aan.