Zin in Skills The Finals!

Na een laatste teamdag zijn de finalisten van Firda helemaal klaar voor Skills The Finals. Van patissier tot software developer en van lasser tot kapper, alle studenten hebben er veel zin in om op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch te laten zien wat zij allemaal kunnen. Met 22 studenten in 21 categorieën is Firda daar heel goed vertegenwoordigd. En dat is mooi, want na alle voorrondes hoor je als finalist in jouw richting dan al tot de Top 8 van Nederland.

Skills

In deze laatste dag van samen voorbereiden in Neushoorn (Leeuwarden) volgden de studenten onder meer nog een workshop in presentatietechniek. Hoe gebruik je je stem? Wat is een overtuigende houding en hoe kun je non-verbale communicatie gebruiken? Dat kwam allemaal voorbij, naast praktische informatie over punten waarop een jury let en - natuurlijk - veel afspraken over dat gezamenlijk project van volgende week.

Het worden intensieve dagen. Want presteren voor publiek en een kritische jury doe je niet dagelijks. Hoeveel medailles nemen ze mee? Dat mogen er best veel zijn. Maar hoe dan ook: voor alle deelnemers is zo’n finale van Skills een spannend én leerzaam avontuur. En daar gaat het toch vooral om…