Volwassenenonderwijs

Ik heb een stage- of leerwerkplek

Stageplek

Voordat je op zoek gaat naar een stagiair is het van belang dat jezelf weet wat voor soort werkzaamheden je aan kunt bieden en op welk niveau deze werkzaamheden liggen. Wellicht kun je zelf inschatten wat voor soort stagiair kan voldoen aan de eisen die je stelt. Is het bijvoorbeeld een klus voor een meewerkstage of kun je het beste een afstudeerder inschakelen?

Wanneer een student met stage begint, heeft hij/zij al een tijd op school gezeten. Per opleiding is het verschillend hoeveel maanden of jaren, de student al naar school is geweest. Enige kennis en ervaring mag  verwacht worden. Stem jouw verwachting duidelijk af met de verwachting van de student.

Stageplaats

Erkend Leerbedrijf

In Nederland mogen mbo-studenten alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Als dit niet het geval is dan zal de stage als ‘niet geldig’ worden beschouwd. 

Erkend leerbedrijf worden

Leerwerkplek

Binnen het mbo kunnen studenten onder andere kiezen voor de leerweg BBL oftewel werken en leren. De student is een groot deel van de week aan het werk en gaat één of twee dagen naar school. Als bedrijf een mooie kans om zowel een student (zowel jongeren als volwassenen) op te leiden.

Redenen om studenten op te leiden

  • De BBL’er van nu is jouw medewerker van morgen.
  • Jouw klanten waarderen je betrokkenheid bij het opleiden van studenten.
  • Je zorgt voor voldoende vakmensen in jouw branche.
  • Een student heeft een frisse kijk op het dagelijkse werk in jouw bedrijf.

Leerwerkplek beschikbaar?

Onze studenten zijn altijd op zoek naar leerwerkplekken. Heb je een leerwerkplek beschikbaar? Dan kun je de vacature mailen naar info@firda.nl. Wij zorgen ervoor dat de vacature bij de juiste opleiding terechtkomt.