Is het eerder niet gelukt om een middelbareschooldiploma te halen en wil je het weer proberen? Of wil je een diploma halen op een hoger niveau dan je al hebt, of voor een aantal extra vakken een certificaat halen? Dan is een opleiding in het vavo wat je nodig hebt.

Je kunt je aanmelden vanaf half mei tot en met 19 augustus 2024. Als je je aanmeldt na 10 juli, kunnen we niet meer garanderen dat je alle gekozen vakken kunt volgen.

Aanmelden voor het vavo?
Studierichting Vavo

Je diploma op zak

Een middelbareschooldiploma is voor ontzettend veel soorten werk een onmisbare eis. Is het jou nog niet gelukt om zo’n diploma te halen en voldoe je aan de eisen, dan kun je via het vavo een diploma halen voor het vmbo-tl, de havo, het atheneum of gymnasium. 

Het kan ook zijn dat je voor het uitvoeren van bepaald werk een aantal andere vakken moet doen. Ook dan kun je op het vavo terecht, je krijgt dan certificaten die laten zien dat je een vak beheerst. Zo’n certificaat is voor werkgevers een bewijs dat je de juiste kennis en kunde bezit. 

 • Hulp bij studiekeuze

  Een mbo-opleiding kiezen kan best lastig zijn. Gelukkig krijg je bij Firda op allerlei manieren hulp bij het kiezen.

  Lees meer over hulp bij studiekeuze
 • BOL of BBL?

  Waar kies jij voor? School en stage? Of werken en leren?

  Lees meer over het mbo
 • Firda is dichtbij

  Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.

  Bekijk onze locaties

Veelgestelde vragen