Volwassenenonderwijs

Het Noorden Leert Door (subsidie)

Het Noorden Leert Door (subsidie)

Let op! De subsidie is (tijdelijk) gesloten 

Wil je doorgroeien in jouw vak of wil je een andere richting inslaan? Dit is je kans! Het Noorden Leert Door biedt zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland de gelegenheid om kosteloos een opleiding, cursus of training op mbo-niveau te volgen. Een goede kans voor wie wil switchen naar een andere beroepsgroep of voor wie door wil groeien in zijn/haar vak. Het opleidingsaanbod bestaat uit ongeveer 160 opleidingen, die allemaal maximaal één jaar duren. Hierbij gaat het om kansrijke beroepen in de regio. Hiermee is de kans groot dat je na de opleiding of cursus ook daadwerkelijk snel aan de slag kunt. 

De ambitie van Het Noorden Leert Door is om zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland verder te helpen in een richting waar kansen liggen op de arbeidsmarkt. Want scholing is de weg naar beter, leuker of passender werk. 


Hoe kun jij je aanmelden? 

Om gebruik te kunnen maken van de subsidie moet je je inschrijven op de website van Het Noorden Leert Door. [https://hetnoordenleertdoor.nl/ ] De volgende 7 stappen zijn jouw weg naar een kosteloze opleiding: 

Stap 1: kies de juiste opleiding 
Kies je kosteloze opleiding of cursus. In het overzicht hieronder staat welke opleidingen en cursussen onder deze subsidie vallen. 

Stap 2: aanmelden bij Het Noorden Leert Door 
Je meldt je via de website van Het Noorden Leert Door [https://hetnoordenleertdoor.nl/ ] aan voor de opleiding van jouw keuze. 

Stap 3:telefonische intake 
Er wordt telefonisch contact opgenomen voor een intakegesprek. Hierin neem je alles nog een keer door met de adviseur. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Als je na het gesprek toch nog twijfelt, dan word je doorverwezen voor meer informatie. 

Stap 4:definitieve aanmelding 
Na de intake ontvang je een link naar de betreffende opleiding. Hiermee schrijf jij je definitief in bij de opleider. Vink bij de laatste stap van je aanmelding bij Firda, de subsidie Noorden Leert Door aan. 

Stap 5: financiering  
Het Noorden Leert Door regelt alles voor jou met betrekking tot de financiering. 

Stap 6:start opleiding 
Je maakt kennis met jouw medestudenten en de opleiding gaat definitief van start.  

Stap 7:diploma 
Nadat je de opleiding of cursus succesvol hebt afgerond, ontvang je je diploma, certificaat of bewijs van deelname.  

Bekijk hier de scholingsmogelijkheden met de subsidie van Het Noorden Leert Door.