Jongerenonderwijs

Mbo-studentenfonds

Wil je een mbo-opleiding doen, maar kan dat niet door je financiële of persoonlijke situatie? Dan kun je misschien een tegemoetkoming krijgen via het mbo-studentenfonds. Je moet dan wel voldoen aan de voorwaarden. Er zijn vier situaties waarin je gebruik kunt maken van het mbo-studentenfonds.

Algemene voorwaarden

Je kunt het mbo-studentenfonds alleen gebruiken als je als student ingeschreven staat. Je krijgt voor maximaal een schooljaar vergoeding. Als je langer vergoeding nodig hebt, moet je het dus opnieuw aanvragen.  

Tegemoetkoming in vier situaties

Er zijn vier situaties waarin je mogelijk ondersteuning kunt krijgen via het mbo-studentenfonds. 

Deze vorm van tegemoetkoming kun je krijgen als je jonger dan 18 jaar bent, een bol-opleiding doet en kunt aantonen dat er onvoldoende middelen zijn om verplicht lesmateriaal aan te schaffen. Je toont dit aan met een inkomensverklaring. Die vraag je aan bij Stichting Leergeld. Als er geen Stichting Leergeld is in de gemeente waar je woont, gebruik je het aanvraagformulier. 

Zodra je een akkoord hebt van Stichting Lesgeld kun je de bevestigingsbrief naar de financiële administratie van Firda sturen.

Aanvraag indienen

Als je denkt dat je voldoet aan de voorwaarden, kun je het aanvraagformulier invullen. Wij laten je dan weten hoe het daarna verder gaat.  

Voldoet jouw situatie aan de genoemde voorwaarden, dan kun je het aanvraagformulier invullen. Na het versturen van de aanvraag, ontvang je een bericht over het verdere proces en eventuele vervolgstappen.

Toetsingscommissie
Elke vestiging van Firda heeft een toetsingscommissie voor het mbo-studentenfonds. Deze toetsingscommissie neemt een besluit over jouw aanvraag.

Mocht je bezwaar hebben tegen het besluit van de toetsingscommissie, maak dan gebruik van de bezwaar/klachtencommissie van Firda.

Als blijkt dat je onjuiste gegevens hebt verstrekt, vervalt de financiële ondersteuning en wordt de financiële vergoeding teruggevraagd.

Wat is jouw naam?
Meerdere antwoorden mogelijk
Sleep je bestand hierheen of...
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
100 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png, bmp, eps, tif, pict, psd, txt, rtf, html, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, xml, avi, mov, mp3, mp4, ogg, wav, bz2, dmg, gz, jar, rar, sit, svg, tar, zip.