Jongerenonderwijs

Studeren bij Firda

Als je gaat studeren, leer je een vak. Bij Firda vinden we het belangrijk om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op later. Want je leert een vak op school, maar je ontdekt waar je gelukkig van wordt in de praktijk. 

Begeleiding bij Firda

Studeren doe je bij Firda nooit alleen. Je werkt vaak samen met andere studenten, en leert van elkaars verschillen en overeenkomsten. En natuurlijk zorgen wij op allerlei manieren voor de juiste begeleiding.

Als eerste zijn er natuurlijk de docenten, die jouw leren over specifieke onderdelen van de opleiding en jouw vragen beantwoorden. Ook krijg je aan het begin van je opleiding een studieloopbaanbegeleider (SLB’er) toegewezen. Deze SLB’er is ook docent, maar blijft tijdens de hele opleiding een belangrijk aanspreekpunt. Uw kind kan er bijvoorbeeld terecht met vragen over studieresultaten of als er een probleem of uitdaging is.

Begeleiding

Firda vindt het belangrijk dat iedereen onderwijs kan volgen. Daarom bieden we extra hulp als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dyslexie, dyscalculie, faalangst of een beperking of aandoening.

Passend onderwijs

Extra uitdaging

Wij willen graag dat jij je bij ons zo maximaal mogelijk ontwikkelt. Soms zit er meer in je dan ons ‘gewone’ onderwijs biedt. Dan vind je vast uitdaging in een van onze extra programma’s.

Om vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland te promoten, zijn er in Nederland, Europa en wereldwijd verschillende vakwedstrijden. Op nationaal niveau heten deze vakwedstrijden; Skills Heroes.

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden in het mbo. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden met studenten van andere mbo-scholen en uiteindelijk de nationale finale. Tijdens de nationale finale wordt er bepaald wie zich de nationaal kampioen in zijn op haar vakgebied mag noemen!

Stage

Stage is erg belangrijk. Tijdens een stage ontdek je of het beroep waar je voor leert, bij je past. Ook oefen je op stage met dat wat je op school geleerd hebt. 

Stagebedrijven 
Je kunt alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat de SBB heeft gecontroleerd of een bedrijf geschikt is. We hebben bij Firda contact met heel veel geschikte bedrijven waar je stage kunt lopen. Je mag ook zelf een bedrijf zoeken, als het maar gecontroleerd is door de SBB. Dat kun je zien op www.stagemarkt.nl

Begeleiding tijdens je stage
Bij een stage zijn 3 partijen belangrijk: jij, wij en het leerbedrijf. We maken afspraken met elkaar om te zorgen dat je stage goed gaat. Tijdens je stage word je begeleid door iemand van het leerbedrijf en een docent van je opleiding.  

Stage in het buitenland 
Een stage volgen in het buitenland is een groot avontuur. Je leert er ontzettend veel van, en het is goed voor je zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Daarom doen we ons best je te helpen als je in het buitenland stage wilt lopen.  

Vakantie

Vakanties 2023

Na hard studeren, is een vakantie iets om naar uit te kijken. We hebben daarom de vakanties van 2023 voor je op een rij gezet. 

Herfstvakantie
23 oktober t/m 27 oktober

Kerstvakantie
25 december t/m 5 januari 2024