Jongerenonderwijs

Begeleiding en extra uitdaging

Als je gaat studeren, leer je een vak. Bij Firda vinden we het belangrijk om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op later. Want je leert een vak op school, maar je ontdekt waar je gelukkig van wordt in de praktijk. 

Begeleiding bij Firda

Studeren doe je bij Firda nooit alleen. Je werkt vaak samen met andere studenten, en leert van elkaars verschillen en overeenkomsten. En natuurlijk zorgen wij op allerlei manieren voor de juiste begeleiding.

Als eerste zijn er natuurlijk de docenten, die jouw leren over specifieke onderdelen van de opleiding en jouw vragen beantwoorden. Ook krijg je aan het begin van je opleiding een studieloopbaanbegeleider (SLB’er) toegewezen. Deze SLB’er is ook docent, maar blijft tijdens de hele opleiding een belangrijk aanspreekpunt. Uw kind kan er bijvoorbeeld terecht met vragen over studieresultaten of als er een probleem of uitdaging is.

Begeleiding

Firda vindt het belangrijk dat iedereen onderwijs kan volgen. Daarom bieden we extra hulp als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dyslexie, dyscalculie, faalangst of een beperking of aandoening.

Passend onderwijs

Extra uitdaging

Wij willen graag dat jij je bij ons zo maximaal mogelijk ontwikkelt. Soms zit er meer in je dan ons ‘gewone’ onderwijs biedt. Dan vind je vast uitdaging in een van onze extra programma’s.

Om vakmanschap en beroepsonderwijs in Nederland te promoten, zijn er in Nederland, Europa en wereldwijd verschillende vakwedstrijden. Op nationaal niveau heten deze vakwedstrijden; Skills Heroes.

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden in het mbo. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden met studenten van andere mbo-scholen en uiteindelijk de nationale finale. Tijdens de nationale finale wordt er bepaald wie zich de nationaal kampioen in zijn op haar vakgebied mag noemen!