Jongerenonderwijs

Werken bij Firda

Ons onderwijs maken wij samen, met zo’n 2600 betrokken en bevlogen collega’s. Van docent tot administrateur. Van facilitair medewerker tot het college van bestuur. Alle collega’s krijgen de ruimte om hun eigen unieke bijdrage te leveren. Jouw werk doet ertoe.

Onze basis

Wij richten ons in de eerste plaats op onderscheidend goed vakonderwijs voor jongeren en volwassenen. Bij Firda studeren ongeveer 24.000 mbo-studenten. Firda is groot en slagvaardig waar nodig, maar klein en dichtbij waar het kan. Het onderwijs wordt kleinschalig georganiseerd, binnen regionale mbo-colleges met meerdere locaties. Firda is actief in Fryslân en Noordelijk Flevoland en heeft een binding met andere delen van Noord-Nederland.

Leer jezelf het leven door

Firda plaatst jouw ontwikkeling centraal, maar wel altijd in het perspectief van de samenleving. Zo ben je niet alleen vakkundig, maar ook betrokken bij de wereld om je heen. Firda is hét regionale kenniscentrum waar kennis gedeeld, gehaald en gebracht wordt. Zo blijft Firda zich ontwikkelen. En zo kun jij je ook steeds verder ontwikkelen.

Werken bij Firda

Zoek jouw baan tussen onze vacatures

We zijn een lerende organisatie en maken gebruik van elkaars kwaliteiten. We zoeken collega’s die bevlogen zijn in hun vak, nieuwsgierig zijn en kennis en innovatie naar binnen brengen. Die wendbaar zijn en een open mind hebben. Voel jij je hierdoor uitgedaagd? Zoek jouw baan bij onze vacatures. 

De voordelen van Firda

Boven op je salaris bieden we een pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en een jaarlijkse periodiek. Je kunt gebruik maken van diverse verlof- en levensfaseregelingen, voor een goede balans in je werk en privé. Daarnaast zijn flexibele werktijden mogelijk in afstemming met je team. En als je wilt, kun je elke schoolvakantie vrij zijn. Tot slot ondersteunen we je graag om duurzaam inzetbaar en vitaal te zijn. Je kunt bijvoorbeeld brutosalaris uitruilen voor de aanschaf van een computer of tablet, een sport- en fitness abonnement of deelname aan de fietsregeling.

Sollicitatieprocedure

De gegevens die wij van jou krijgen tijdens een sollicitatieprocedure gebruiken wij alleen voor de selectie. Uiterlijk vier weken na afronding van de procedure verwijderen wij je gegevens. Heb je ingestemd met het bewaren van je sollicitatiebrief en CV? Dan bewaren wij deze gegevens maximaal een jaar.

In dienst

Word je aangenomen als een van onze nieuwe collega's? Dan vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG is wettelijk verplicht om bij een onderwijsinstelling te kunnen werken.