Eerste Firda diploma’s de deur uit

De eerste Firda diploma’s zijn de deur uit. Wat een feest! Ook het felbegeerde papiertje heeft een Firda-metamorfose ondergaan. Aan de studenten van de opleiding Klantmedewerker bancaire diensten/verzekeringen - die vanuit de Rabobank een verkorte opleiding volgen - de eer om de gloednieuwe diploma’s als eerste groep te ontvangen. Gefeliciteerd!

Diplomering

Her en der zijn al verschillende Firda diploma’s uitgereikt. Maar gisteren stonden 34 studenten van de opleiding Klantmedewerker bancaire diensten/verzekeringen samen op het podium, mét het belangrijke papiertje in de hand. Het is een feestelijk beeld dat we nog vaak terug gaan zien bij Firda: handtekening zetten, handen schudden, proosten en vieren. De ingrediënten voor een typische diploma-uitreiking. 

Maatwerk

Toch was deze uitreiking anders. In plaats van de school, diende het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht als toneel van de diploma-uitreiking. De studenten zijn dan ook medewerkers van de Rabobank die middels een verkorte opleiding hun niveau 4 diploma halen. Deze verkorte opleiding is het resultaat van maatwerk dat Firda voor Volwassenen samen met het bedrijf gerealiseerd heeft. 

Door gesprekken tussen Firda en de Rabobank en het kijken naar mogelijkheden, is dit speciale traject ontstaan. Dit traject sluit volledig aan op de wensen van de Rabobank. Zo lopen de studenten stage op hun eigen werkplek, is de duur verkort naar één jaar en worden vakken gegeven die voor deze groep relevant zijn.

Meer groepen

En dat deze formule werkt, blijkt. Dit is al de tweede groep die de opleiding afrondt en de derde gaat in februari van start. Ook deze groep gaat voor een Firda diploma! Hierbij wordt constant geëvalueerd en blijven de gesprekken met de Rabobank lopen. Zo blijft de opleiding up-to-date. 

Er zijn meer bedrijven die middels maatwerk van Firda voor Volwassenen aangepaste opleidingen of cursussen aanbieden. Hierbij is alles mogelijk. Op naar nog meer Firda diploma’s!