Organisatie

Scholing voor medewerkers

Scholingsmogelijkheden voor jouw medewerkers 

Ben je op zoek naar scholing voor medewerkers van je bedrijf of organisatie? Jouw medewerkers kunnen binnen het volwassenenonderwijs van Firda kiezen uit een groot aanbod opleidingen en cursussen. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende soorten trainingen te volgen. De medewerker komt in de klas bij vakgenoten. Op die manier leren ze van én met elkaar. Ons uitgangspunt is dat jouw werknemer met plezier zijn of haar opleiding of cursus volgt, deze met goed resultaat afrondt en uiteindelijk het beoogde opleidingsdoel behaalt. Afhankelijk van elk scholingsdoel, wordt een passend scholingstraject gekozen. 


Bekijk alle scholingsmogelijkheden

Inburgering en Loopbaan
Ben je betrokken bij, of aanspreekpunt voor, inburgeraars, anderstaligen of laaggeletterden? Dan kun je terecht bij Inburgering en Loopbaan.  

Lees hieronder de mogelijkheden op het gebied van individuele scholing voor medewerkers en de incompany- en maatwerkmogelijkheden. 
 
Individuele scholingsmogelijkheden medewerkers 
Wat is het doel van de scholing? Samen bekijken we het achterliggende scholingsdoel van de medewerker. 

  • Krijgt de medewerker meer verantwoordelijkheid? 
  • Krijgt de medewerker een andere functie, maar heeft hij/zij nog niet het juiste papiertje hiervoor? 
  • Is het een ontwikkeltraject dat voortvloeit uit een functioneringsgesprek of Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)? 

Hoe maak je een keuze? 
Wanneer het doel helder is, kun je samen met de medewerker een passende opleidingskeuze maken. Wij helpen je daar graag bij. Misschien is een mbo-diploma niet nodig en volstaat een branche-erkend diploma of een korte cursus ook. Het volwassenenonderwijs binnen Firda biedt verschillende scholingsmogelijkheden. Het aanbod is zoveel mogelijk afgestemd op de desbetreffende situatie van de student. Welk scholingstraject past het beste bij jouw werknemer? 

  • mbo-opleiding 
  • branche-erkende opleiding 
  • cursus/training 
  • incompany / op maat  

Incompany / op maat 
Soms is er behoefte aan een traject op maat. Bijvoorbeeld voor een groep medewerkers op locatie (incompany). We stemmen het traject dan af op het niveau, de mogelijkheden van de medewerkers én op de specifieke wensen van de organisatie of branche. 

Wil je meer weten over de scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Zij kunnen je ook adviseren over een effectieve inzet van subsidies en fiscale voordelen gekoppeld aan opleiding en organisatieontwikkeling.