Spiekr en Firda blijven samenwerken

Binnen het Friesland College werd al samengewerkt met Spiekr, een kenniscentrum op het gebied van kindontwikkeling in de regio. Deze samenwerking is nu officieel meeverhuisd naar 'Firda voor Volwassenen'.

Firda en Spiekr

De betrokken directeuren Saskia Visser van Firda voor Volwassenen en Meinard Dijkstra van Spiekr tekenden hiervoor een nieuwe overeenkomst. Gezamenlijk blijven zij zich inzetten om medewerkers in de kinderopvang van nul tot twaalf jaar te professionaliseren.

Branche in ontwikkeling

Kinderopvang, onder meer in een Integraal Kind Centrum (IKC), is belangrijk in de ontwikkeling van een kind.  De branche kent allerlei uitdagingen, zoals complexe regelgeving, de invloed van politieke keuzes en personeelstekort. 

Zonder kinderopvang, zouden ouders niet kunnen werken en zouden er ook in andere sectoren grotere personeelstekorten zijn. 

Ouders moeten erop vertrouwen dat hun kind in goede handen is. De eisen aan medewerkers zijn - terecht- hoog. Zij moeten voortdurend werken aan hun pedagogische kwaliteiten. Hoe mooi is het, dat zij daarvoor in de eigen regio terecht kunnen!