Organisatie

Studeren bij Firda - Uitleg voor ouders/verzorgers

Bij Firda willen we dat iedere student het beste uit zichzelf haalt. En het liefst nog een beetje meer. Daarbij bieden we de begeleiding die jouw kind nodig heeft. Ook dagen we studenten op allerlei manieren uit om hun talent te ontwikkelen. 

Begeleiding tijdens de opleiding

Studeren doet jouw kind bij Firda nooit alleen. Studenten werkt veel samen met elkaar. Zo leren zij van elkaars verschillen en overeenkomsten. Natuurlijk zorgen wij op allerlei manieren voor de juiste begeleiding.

Naast docenten die studenten helpen bij de opleiding, hebben zij ook een studieloopbaanbegeleider. Deze is tijdens de hele opleiding voor jouw kind een belangrijk aanspreekpunt. Samen houden zij de voortgang in de gaten. Ook kan je kind hier terecht met vragen, problemen of uitdagingen. 

Extra begeleiding

Vanuit het Studenten Service Centrum bieden we ook extra begeleiding. Bijvoorbeeld als studenten steun zoeken omdat het even tegenzit, als die zich zorgen maken over hun financiële situatie of als zij in aanmerking komt voor passend onderwijs. Verder bieden we ook:

We helpen studenten als zij vastlopen tijdens de opleiding en hulp nodig hebben met beroepskeuze, studieondersteuning of begeleiding. 

Begeleiding

Firda vindt het belangrijk dat iedereen onderwijs kan volgen. Daarom bieden we extra hulp als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dyslexie, dyscalculie, faalangst of een beperking of aandoening.

Passend onderwijs

Talentontwikkeling

Soms zit er meer in de student dan ons ‘gewone’ onderwijs biedt. Daarom hebben we allerlei mogelijkheden die studenten helpen om hun eigen grenzen te verleggen. Zo bieden we internationale projecten en stages aan, organiseren we activiteiten op het gebied van ondernemerschap en excellentie en kun je cum laude afstuderen. Ook organiseren we regelmatig uitdagende projecten buiten de deur, bijvoorbeeld op zee. En we doen meer: 

Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden in het mbo. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden met studenten van andere mbo-scholen en uiteindelijk de nationale finale. Tijdens de nationale finale wordt er bepaald wie zich de nationaal kampioen in zijn op haar vakgebied mag noemen! Studenten die nationaal kampioen zijn maken kans om mee te doen aan de  Europese of zelfs wereldwijde vakwedstrijden!

Stage

Stage is erg belangrijk. Tijdens een stage ontdekken studenten of het beroep waar zij voor leren, bij hen past. Ook oefenen zij op stage met dat wat ze op school geleerd hebben. 

Stagebedrijven 
Studenten kunnen alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat de SBB heeft gecontroleerd of een bedrijf geschikt is. We hebben bij Firda contact met heel veel geschikte bedrijven waar je kind stage kan lopen. Jouw kind mag ook zelf een bedrijf zoeken, als het maar gecontroleerd is door de SBB. Dat kun je zien op www.stagemarkt.nl

Begeleiding tijdens je stage
Bij een stage zijn 3 partijen belangrijk: jouw kind, wij en het leerbedrijf. We maken afspraken met elkaar om te zorgen dat de stage goed gaat. Tijdens de stage wordt je kind begeleid door iemand van het leerbedrijf en een docent van de opleiding.  

Stage in het buitenland 
Een stage volgen in het buitenland is een groot avontuur. Studenten leren daar ontzettend veel van, en het is goed voor zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Daarom doen we ons best om jouw kind te helpen als die in het buitenland stage wilt lopen.