Organisatie

Uitleg over aanmelden - Voor ouders/verzorgers

Wanneer uw zoon/dochter zijn/haar vmbo- of havodiploma heeft behaald of havo-3 succesvol heeft afgerond, dan kan hij/zij naar het mbo. Het niveau van de mbo-opleiding die uw zoon/dochter gaat volgen, is afhankelijk van de leerweg die hij/zij in het vmbo heeft gevolgd. Als aankomend mbo-student heeft uw zoon/dochter recht op toelating tot de door zijn/haar gekozen opleiding. Uw zoon/dochter moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Hoe meldt uw zoon/dochter zich aan voor een mbo-opleiding?

  • Voor het aanmelden heeft uw zoon/dochter DigiD nodig.
  • Aanmelden voor 1 april is belangrijk, dan is er voldoende tijd om kennis te maken met elkaar voordat we uw zoon/dochter laten instromen.  
  • Ga naar de opleiding waarvoor uw zoon/dochter zich wil aanmelden. Vul de gevraagde gegevens in of controleer de gegevens die zijn ingevuld.
  • Nadat dit  is gecontroleerd, gaat u naar de volgende stap: verder naar Centraal Aanmelden. Uw zoon/dochter komt nu in de online omgeving van Centraal aanmelden terecht. Hier logt uw zoon/dochter in met zijn/haar DigiD. En dat is handig, hierdoor worden veel gegevens al ingevuld.
  • Nadat de aanmelding is ingediend, komt uw zoon/dochter weer op de website van Firda terecht. Wij communiceren vanaf nu via het door uw zoon/dochter opgegeven e-mailadres, het is dus belangrijk dat uw zoon/dochter een e-mailadres invult, waarop we hem/haar kunnen bereiken.
Aanmelden BBL

BBL opleiding

Wanneer uw zoon/dochter kiest voor een BBL-opleiding is hij/zij zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij de opleiding. Heeft uw zoon/dochter al een werkgever gevonden, hou dan ook die gegevens bij de hand. Heeft uw zoon/dochter nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens het kennismakingsgesprek.

Aangemeld, en dan?

Nadat uw zoon/dochter zich heeft aangemeld, ontvangt hij/zij een voorlopig inschrijfbewijs en nodigen we uw zoon/dochter uit voor een kennismakingsgesprek.

We vinden het belangrijk dat uw zoon/dochter zich aanmeldt voor een opleiding die bij hem/haar past. Daarom nodigen wij uw zoon/dochter na aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en horen we graag wat de interesses en ambities zijn en waarom uw zoon/dochter voor deze opleiding heeft gekozen.