Organisatie

Uitleg over aanmelden - Voor ouders/verzorgers

Wanneer leerlingen hun vmbo- of havodiploma hebben behaald of havo-3 succesvol hebben afgerond, kunnen zij naar het mbo. Het niveau van de mbo-opleiding die ze gaan volgen, is afhankelijk van de leerweg die zij in het vmbo hebben gevolgd. Als aankomend mbo-student heeft jouw kind recht op toelating tot de gekozen opleiding. Je kind moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Hoe meldt je kind zich aan voor een mbo-opleiding?

  • Voor het aanmelden is DigiD nodig.
  • Aanmelden voor 1 april is belangrijk, dan is er voldoende tijd om kennis te maken met elkaar voordat we je kind laten instromen.  
  • Ga naar de opleiding waarvoor je kind zich wil aanmelden. Vul de gevraagde gegevens in of controleer de gegevens die zijn ingevuld.
  • Nadat dit  is gecontroleerd, begint de volgende stap: verder naar Centraal Aanmelden. Je komt hier in de online omgeving van Centraal aanmelden terecht. Hier logt je kind zich in met DigiD. Dat is handig, want hierdoor worden veel gegevens al ingevuld.
  • Nadat de aanmelding is ingediend, kom je weer op de website van Firda terecht. Wij communiceren vanaf nu via het opgegeven e-mailadres. Het is dus belangrijk dat er een e-mailadres ingevuld is, waarop we je kind kunnen bereiken.
Aanmelden BBL

BBL-opleiding

Studenten die kiezen voor een BBL-opleiding zijn zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij de opleiding. Heeft jouw kind al een werkgever gevonden, hou dan ook die gegevens bij de hand. Heeft jouw nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens het kennismakingsgesprek.

Aangemeld, en dan?

Na het aanmelden ontvangt jouw kind een voorlopig inschrijfbewijs en sturen we een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

We vinden het belangrijk dat studenten zich aanmelden voor een opleiding die bij hen past. Daarom nodigen wij je kind na aanmelding uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en horen we graag wat de interesses en ambities zijn en waarom je kind voor deze opleiding heeft gekozen.