Maatwerktraject voor organisaties

Communiceer je tijdens je werk veel met collega's? Het is belangrijk om overtuigend te communiceren in woord en gedrag. Daarbij is het belangrijk dat je voor jezelf kan opkomen en goed gevoel van eigenwaarde hebt. Door je bewust te worden van je overtuigingen en gedachten kan je beter jouw mening beargumenteren. Het is prettig om ontspannen met situaties om te gaan die je lastig vindt.

Vind je het moeilijk om ‘nee’ te zeggen of heb je moeite om je standpunten over te brengen? Heb je het idee dat je regelmatig over je heen laat lopen en dat je niet serieus wordt genomen? Dan is deze training geschikt voor jou. Het voornaamste doel van de training is het ontwikkelen van zelfvertrouwen, in de samenwerking met anderen.

De training bestaat uit twee dagdelen. Het hoofdaccent ligt op het ontwikkelen van zelfvertrouwen in de samenwerking met anderen aan de hand van de volgende thema’s; onderdanig, assertief of agressief? niet-assertief reageren, wat levert het mij op? assertief gedrag ‘van intentie naar actie‘

In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Kan je wel wat bijscholing gebruiken op het gebied van digitale vaardigheden? Op de website van Digivaardig in de zorg lees je alles op het gebied van digitale vaardigheden. Doe een zelfscan en weet hoe goed jouw digitale vaardigheden al zijn. Daarnaast kan je de basisvaardigheden leren die iedereen nodig heeft in de zorg.

  maatwerktraject

  Startdata

  Incompany
  incompany (in overleg)

  Kosten

  Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
  Scholingskosten
  Scholingskosten
  op aanvraag (maatwerk)
  Prijs
  Op basis van offerte
  BTW
  vrijgesteld

  Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op. De student heeft een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

  Studielast

  Het lesmoment en de leeruren worden in overleg met de opdrachtgever bepaald.

  Toelating

  Deze training is een maatwerktraject voor organisaties. Individuele instroom is niet mogelijk. Bij een minimumaantal van tien cursisten kan de training ook incompany (op locatie) worden verzorgd.

  Dit is een maatwerktraject voor organisaties. Je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

  Groep firda

  Firda voor Volwassenen

  • (dichtbij) leren in de praktijk
  • incompany mogelijk
  • ook in de avonduren naar school
  • versneld je diploma behalen
  • keuze uit groot scholingsaanbod
  • studeren met volwassenen

  Onderwerpen

  In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.

  • assertief gedrag
  • overtuigend communiceren:
   • in woord
   • in gedrag
  • assertief reageren op praktijksituaties
  • effectieve en ineffectieve gedachten
  • feedback geven en ontvangen
  • werken vanuit persoonlijke doelen met behulp van een persoonlijk actieplan 
  Quote volwassenen

  Dankzij mijn scholingstraject heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.

  Student uit het volwassenenonderwijs

  Examen en einddocument

  Er is geen examen aan het einde.

  firda visie

  Altijd een vestiging bij jou in de buurt

  Firda heeft diverse vestigingen in Friesland en Flevoland. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bij de opleidingsinformatie lees je op welke locatie(s) je kunt starten.

  Aan het werk

  Na het volgen van de training ben je assertiever en heb je meer zelfvertrouwen. Je weet nu hoe je moet handelen in verschillende sociale situaties.

  Veel gestelde vragen

  Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

  Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.

  Welke niveaus zijn er binnen het mbo?

  In het mbo kennen we vier niveaus. Welk niveau jij kan volgen is afhankelijk van je vooropleiding. 

  • Niveau 1 is een entreeopleiding voor eenvoudig uitvoerend werk. Bijvoorbeeld horeca-assistent of zorghulp.
  • Niveau 2 is een basisberoepsopleiding voor uitvoerend praktisch werk. Bijvoorbeeld receptionist of beveiliger.
  • Niveau 3 is een vakopleiding tot zelfstandig beroepsbeoefenaar voor zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid. Bijvoorbeeld kok of office-assistent.
  • Niveau 4 is een middenkaderopleiding of een specialistenopleiding voor volledig zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid of specialisatie. Bijvoorbeeld commercieel technicus of doktersassistent
  • Cursus/opleiding op mbo-niveau. Na afronding krijg je een certificaat.