Basisvaardigheden metaalbewerken

In het Noorden van ons land is veel vraag naar metaalbewerkers. Met de cursus Basisvaardigheden metaalbewerking ga jij goed voorbereid de arbeidsmarkt op. 

Tijdens dit keuzedeel leer jij de basisvaardigheden van het werken met metaal. Je leert onder andere het buigen, zagen, machinaal snijden, lassen, draaien en frezen van metalen onderdelen. Uiteraard doe je dit op een veilige manier en raak je bekend met de persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Naast het praktijkgedeelte krijg je ook theorieles. De lessen zijn allemaal op maat. Dat betekent dat we zoveel mogelijk het lesprogramma aanpassen aan jouw achtergrond, ervaring, kennis en vaardigheden. Zo word je optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. 

Als je de cursus goed hebt doorlopen, ontvang je het landelijk erkende mbo-certificaat Basisvaardigheden metaalbewerking.

  keuzedeel

  Startdata

  Sneek
  nader te bepalen

  Kosten

  Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
  Scholingskosten
  Scholingskosten
  € 2.750,00
  Lesmateriaal
  inclusief
  Examenkosten
  inclusief
  Prijs
  € 2.750,00
  BTW
  vrijgesteld

  Soms betaalt je werkgever (een deel van) de kosten. Je zorgt zelf voor veiligheidsschoenen en een overall.

  Studielast

  Keuzedeel met mbo-certificaat

  Dit is een keuzedeel met mbo-certificaat. Hiermee heb je meer kansen op de arbeidsmarkt en je kunt meer vervolgopleidingen kiezen. Je ontvangt na afloop een mbo-certificaat. Dit certificaat is wettelijk erkend en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding wanneer je besluit alsnog de hele opleiding te doen. Keuzedelen zijn een goede bijscholing voor medewerkers. Soms kan dit op locatie bij een werkgever (incompany).

  Toelating

  • technische mbo-opleiding op niveau 1 
  • technische cursus van vergelijkbaar niveau 

  Het traject start bij voldoende deelname.

  Groep firda

  Firda voor Volwassenen

  • (dichtbij) leren in de praktijk
  • meerdere startmomenten
  • ook in de avonduren naar school
  • versneld je diploma behalen
  • keuze uit groot scholingsaanbod
  • studeren met volwassenen

  Onderwerpen

  • tekening lezen 
  • constructiewerk 
  • lassen 
  • metaalbewerken 
  Quote volwassenen

  Dankzij het mbo-certificaat heb ik in een korte periode kennis opgedaan zonder een volledige opleiding te hoeven volgen.

  Student uit het volwassenenonderwijs

  Examen en einddocument

  De cursus wordt afgesloten met een examen. 

  firda visie

  Altijd een vestiging bij jou in de buurt

  Firda heeft diverse vestigingen in Friesland en Flevoland. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bij de opleidingsinformatie lees je op welke locatie(s) je kunt starten.

  Aan het werk

  Als je het keuzedeel Basisvaardigheden metaalbewerking hebt afgerond, ontvang je een certificaat. Daarmee kan jij aan het werk als metaalbewerker bij verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan metaalproductenindustrie, constructiewerk of de transportmiddelenindustrie. Je verzorgt het onderhoud en repareert technische producten.

  • Hoe maak ik een keuze?

   Bekijk onze tips voor het maken van de juiste studiekeuze.

   Hoe maak ik een keuze?
  • Wat is een mbo-certificaat

   Versterk je kansen op de arbeidsmarkt met een mbo-certificaat

   mbo-certificaten

  Veel gestelde vragen

  Wat is een keuzedeel of leereenheid?

  Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid). 

  Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

  Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.

  Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, veel volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen. Dit kan wanneer een opleiding of cursus langer duurt dan 3 maanden en duurder is dan € 201,00. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.