Organisatie

Informatie voor decanen en mentoren

Een goede samenwerking tussen Firda en decaan of mentor is essentieel voor de schoolcarrière van je leerlingen. Daarom doen we ons best je zo goed mogelijk te betrekken en zo goed mogelijk samen te werken. 

  • Hulp bij studiekeuze

    Een mbo-opleiding kiezen kan best lastig zijn. Gelukkig krijgt uw leerling bij Firda op allerlei manieren hulp bij het kiezen.

    Lees meer
  • Locaties van Firda

    Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland.

    Bekijk onze locaties

Voorlichtingen

Om je leerling(en) kennis te laten maken met het mbo, met Firda, met onze studierichtingen en opleidingen, organiseren we onze voorlichtingen op verschillende manieren

Een voorlichtingsavond is op veel scholen een vast onderdeel in de jaarkalender. Ook de voorlichters van Firda zijn aanwezig bij voorlichtingen van vo-scholen. 

Daarnaast organiseert Firda diverse activiteiten in huis, voor tweede en derdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs. 

Help met aanmelden

Hoe meld je je aan voor een mbo-opleiding? We leggen het proces graag uit

Help je leerlingen met aanmelden

Begeleiding bij Firda

Studeren doe je bij Firda nooit alleen. Leerlingen werken vaak samen met andere studenten, en leren van elkaars verschillen en overeenkomsten. En natuurlijk zorgen wij op allerlei manieren voor de juiste begeleiding.

Naast de reguliere begeleiding van onze docenten en studieloopbaanbegeleiders, bieden we extra hulp als dat nodig is, bijvoorbeeld bij dyslexie, dyscalculie, faalangst of een beperking of aandoening.

Hoe het studeren bij Firda werkt, leggen we graag aan jouw leerlingen uit.
Lees meer over begeleiding

Relatiebeheerders

Firda heeft vaste relatiebeheerders voor het voortgezet onderwijs. Iedere locatie van Firda heeft relatiebeheerders. Zij zijn aanspreekpunt voor die regio.