Samen sterker in Palliatieve Zorg

Ontdek de kracht van palliatieve zorg met onze nieuwe basisscholing, aangeboden door Firda voor Volwassenen, Scholing PZ en de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân. Samen bieden we verzorgenden en verpleegkundigen in Friesland en Noordelijk Flevoland de kans om hun kennis te verbreden en verdiepen. Sluit je aan en leer hoe je de kwaliteit van leven in de laatste levensfase kunt verbeteren.

Kick-off

Start scholing voor palliatieve zorg

Onze snel vergrijzende samenleving vraagt steeds meer palliatieve zorg. Maar voor veel professionals in de zorg is dit onbekend én ingewikkeld terrein. En wie er wél ervaring mee heeft, kan vaak wel extra kennis gebruiken om doordacht te handelen. Dat vraagt om verbreden en verdiepen. Hiervoor slaan Firda voor Volwassenen, Scholing PZ en de Netwerken Palliatieve Zorg Fryslân de handen ineen.

Samen bieden Scholing Palliatieve Zorg en Firda vanaf nu een basisscholing aan voor verzorgenden en verpleegkundigen in Friesland en Noordelijk Flevoland. ‘Zo zorgen wij vanuit het mbo graag met partners voor een sterk aanbod’, stelde Saskia Visser - directeur van Firda voor Volwassenen - bij de kick-off in Leeuwarden. ‘Hierin werken wij vraaggestuurd, gericht op wat het werkveld nodig heeft.’

In de zorg is palliatieve zorg een beladen onderwerp. Het gaat hier immers om de laatste levensfase, met alle emoties die hier – naast het medisch handelen – bij horen. Heel wat professionals in de zorg vinden dat lastig.

Maar met de juiste handvatten is palliatieve zorg veel beter te hanteren. ‘Het gaat om de kwaliteit van leven in het laatste stukje dat een patiënt nog heeft’, stelde Elzaline Schraa bij de gezamenlijke start. ‘Dat kan juist mooi zijn.’ Ook die kant van palliatieve zorg komt ruim aan bod in de scholing, die op allerlei plaatsen in Friesland en Noordelijk Flevoland wordt aangeboden. Judith Hetem, programmamanager Scholing Palliatieve Zorg, gaf tijdens de kick-off nog extra inzicht in het waardevolle scholingsprogramma.

 Wil je je aanmelden voor deze scholing? Ga dan snel naar: scholingpalliatievezorg.nl