Veiligheidstrainingen voor Visserijofficieren Urk

De gemeente Urk heeft een extra scholingsfonds van € 100.000,00 euro vrijgemaakt. Dit bedrag is bedoeld voor vissers wonend en werkend in de gemeente Urk die zich willen bijscholen in hun vakgebied. Deze extra impuls is cruciaal om al onze vissers te kunnen blijven ondersteunen.

Extra scholingsfonds beschikbaar voor vissers Urk

Belangrijke steun voor Urker vissers

De gemeente Urk heeft een extra scholingsfonds van € 100.000,00 euro vrijgemaakt. Dit bedrag is bedoeld voor vissers wonend en werkend in de gemeente Urk die zich willen bijscholen in hun vakgebied. Deze extra impuls is cruciaal om al onze vissers te kunnen blijven ondersteunen.

Wethouder Middelkoop benadrukt het belang van deze steun: "Met het Scholingsfonds willen we onze vissers een helpende hand bieden, zowel in economisch opzicht als voor de leefbaarheid van onze gemeenschap."

Onderstaande trainingen komen in aanmerking voor het scholingsfonds;


/ Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than fast rescue boats (PSCRB)
/ Advanced Fire Fighting (AFF)


Wijziging startdata:
Let op: De eerder genoemde startmomenten in april zijn gewijzigd naar mei. Op de betreffende informatiepagina vind je de startdata per training.

Beide trainingen bieden waardevolle inzichten in potentiële gevaren en de effectieve aansturing van bemanningsleden in noodsituaties. Deze trainingen staan open voor visserijofficieren uit de gemeente Urk die in het bezit zijn van een Basic Safety-certificaat en een geldige medische keuring.

Het trainingsprogramma is zorgvuldig samengesteld om de duur van de visweek zo min mogelijk te belasten. In geval van een volledige ploeg kan er rekening worden gehouden met individuele wensen en voorkeuren door middel van maatwerktrajecten. 

Om snel te kunnen voldoen aan de scholingsbehoefte vanuit de vissersvloot, maakt de maritieme campus gebruik van samenwerkingen met partners uit de nabije omgeving. De PSCRB-training wordt aangeboden in Groningen, terwijl de AFF-training plaatsvindt in Oudehaske.

Hoe kan je in aanmerking komen voor het scholingsfonds?
Na je aanmelding voor één van bovenstaande trainingen, wordt je aanmelding beoordeeld door het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT). Zij bepalen uiteindelijk of je in aanmerking komt voor de tegemoetkoming van de scholingskosten. Het is wel mogelijk om de scholing te volgen tegen de geldende scholingsprijs, als je geen tegemoetkoming krijgt. 

> Check ook de andere veiligheidstrainingen van Firda maritieme campus.

  • Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than fast rescue boats (PSCRB)

    In samenwerking met haar partners introduceert de maritieme campus van Firda, de vierdaagse training ‘Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than fast rescue boats’ (STCW PSCRB). Deze training is specifiek gericht op SW5-visserijofficieren (start mei).

    Aanmelden
  • Advanced Fire Fighting (AFF)

    Daarnaast biedt de maritieme campus de ‘Advanced Fire Fighting’ (STWC AFF) training aan (start mei), speciaal ontworpen voor SW5-visserijofficieren die belast zijn met het leiden van een blusploeg.

    Aanmelden