Tijdens een conflict kunnen de emoties hoog oplopen. Vaak ontstaan hierdoor onprettige situaties. Conflicten komen vaak voor met collega's op het werk. Maar je kan ook een conflict krijgen met klanten, cliënten of familie van cliënten. 

Ga jij het liefst een onprettige situatie uit de weg? En vind je het lastig om goed te onderhandelen in sommige situaties? Dan is de training Conflicthantering en onderhandelen iets voor jou. 

Tijdens de training leer je de achtergrond van een conflict begrijpen. Ook leer je de verschillende soorten conflicten en ontdek je welke stijl van omgaan met conflicten het beste bij jou past. Na de training kun je omgaan met conflicten en weet je hoe je deze voor alle partijen goed kunt oplossen. In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Kan je wel wat bijscholing gebruiken op het gebied van digitale vaardigheden? Op de website van Digivaardig in de zorg lees je alles op het gebied van digitale vaardigheden. Doe een zelfscan en weet hoe goed jouw digitale vaardigheden al zijn. Daarnaast kan je de basisvaardigheden leren die iedereen nodig heeft in de zorg.

    maatwerktraject

    Startdata

    Incompany
    incompany (in overleg)

    Kosten

    Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
    Scholingskosten
    Scholingskosten
    op aanvraag (maatwerk)
    Prijs
    Op basis van offerte
    BTW
    vrijgesteld

    Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op. De student heeft een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

    Studielast

    Het lesmoment en de leeruren worden in overleg met de opdrachtgever bepaald.

    Toelating

    Dit is een maatwerktraject voor organisaties. Je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk. Bij een minimumaantal van tien cursisten kan de training ook incompany (op locatie) worden verzorgd.

    Groep firda

    Firda voor Volwassenen

    • (dichtbij) leren in de praktijk
    • incompany mogelijk
    • ook in de avonduren naar school
    • versneld je diploma behalen
    • keuze uit groot scholingsaanbod
    • studeren met volwassenen

    Onderwerpen

    In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.

    • typen conflicten
    • stijlen van conflicthantering
    • oefenen met praktijksituaties
    • herkennen van conflicten
    • van conflict naar samenwerking
    • onderhandelen en onderhandelingsmethoden

    Optioneel:

    • trainen met een trainingsacteur
    Quote volwassenen

    Dankzij mijn scholingstraject heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.

    Student uit het volwassenenonderwijs

    Examen en einddocument

    Er is geen examen aan het einde.

    Locatie

    Locaties

    Firda heeft meerdere locaties in verschillende plaatsen in Friesland en Flevoland. De kans is dus groot dat er ook een locatie bij jou in de buurt is.

    Bekijk de Firda locaties

    Aan het werk

    Na het volgen van de training, ben je in staat om zelf (verschillende soorten) conflicten op lossen. Daarnaast heb je geleerd om goed te onderhandelen, aan de hand van verschillende methoden.

    Veel gestelde vragen

    Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

    Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.

    Welke niveaus zijn er binnen het mbo?

    In het mbo kennen we vier niveaus. Welk niveau jij kan volgen is afhankelijk van je vooropleiding. 

    • Niveau 1 is een entreeopleiding voor eenvoudig uitvoerend werk. Bijvoorbeeld horeca-assistent of zorghulp.
    • Niveau 2 is een basisberoepsopleiding voor uitvoerend praktisch werk. Bijvoorbeeld receptionist of beveiliger.
    • Niveau 3 is een vakopleiding tot zelfstandig beroepsbeoefenaar voor zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid. Bijvoorbeeld kok of office-assistent.
    • Niveau 4 is een middenkaderopleiding of een specialistenopleiding voor volledig zelfstandig uitvoerend werk, brede inzetbaarheid of specialisatie. Bijvoorbeeld commercieel technicus of doktersassistent
    • Cursus/opleiding op mbo-niveau. Na afronding krijg je een certificaat.