Maatwerktraject voor organisaties

Heb jij interesse in de bibliotheekwereld? Dan is het keuzedeel informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheek iets voor jou!

In de bibliotheekbranche is het van groot belang dat nieuwe medewerkers goed geschoold worden op het gebied van informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheken. In dit keuzedeel leer je hoe je informatiebehoefte bij de klant signaleert en aansluitend daarop een activiteit organiseert in co-creatie met de klant(groep) of een andere partij. Samenwerking en een dosis creativiteit komen hierbij goed van pas. Je moet ondernemend zijn, op klanten durven af te stappen en het gesprek durven aangaan. In de lessen van het keuzedeel leer je alle kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. 

Dit keuzedeel is geschikt voor zowel nieuwe medewerkers, als huidig personeel dat bijgeschoold wil worden. Het keuzedeel wordt in co-creatie gegeven, door zowel ervaren docenten als medewerkers uit het werkveld.

  keuzedeel

  Startdata

  Incompany Leeuwarden
  incompany (in overleg)

  Kosten

  Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
  Scholingskosten
  Scholingskosten
  op aanvraag (maatwerk)
  Prijs
  Op basis van offerte
  BTW
  vrijgesteld

  Wij maken een offerte op maat. De opleidingsadviseur neemt hiervoor contact op. De student heeft een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

  Studielast

  Bij incompany trajecten bepalen we het lesmoment samen met de werkgever.

  Keuzedeel met mbo-certificaat

  Dit is een keuzedeel met mbo-certificaat. Hiermee heb je meer kansen op de arbeidsmarkt en je kunt meer vervolgopleidingen kiezen. Je ontvangt na afloop een mbo-certificaat. Dit certificaat is wettelijk erkend en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding wanneer je besluit alsnog de hele opleiding te doen. Keuzedelen zijn een goede bijscholing voor medewerkers. Soms kan dit op locatie bij een werkgever (incompany).

  Toelating

  Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Het keuzedeel start bij voldoende deelnames.

  Dit is een maatwerktraject voor organisaties. Je kunt je alleen aanmelden via een werkgever. Individuele instroom is helaas niet mogelijk.

  Groep firda

  Firda voor Volwassenen

  • (dichtbij) leren in de praktijk
  • meerdere startmomenten
  • ook in de avonduren naar school
  • versneld je diploma behalen
  • keuze uit groot scholingsaanbod
  • studeren met volwassenen

  Onderwerpen

  In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd. Het traject kan vanaf een bepaald aantal studenten ook op locatie (incompany) van de werkgever worden gegeven.

  • bibliotheekgeschiedenis, -netwerk en kernfuncties
  • omgaan met klantgedrag (en ongewenst gedrag)
  • informatiebehoefte signaleren en inventariseren
  • activiteit ontwikkelen, organiseren en uitvoeren in co-creatie
  Quote volwassenen

  Dankzij mijn mbo-certificaat heb ik mezelf verder ontwikkeld. Dit gaf me nieuwe doorgroeimogelijkheden bij mijn werkgever.

  Student uit het volwassenenonderwijs

  Examen en einddocument

  Het examen bestaat uit een portfolio en een criteriumgericht interview (eindgesprek)

  firda visie

  Altijd een vestiging bij jou in de buurt

  Firda heeft diverse vestigingen in Friesland en Flevoland. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bij de opleidingsinformatie lees je op welke locatie(s) je kunt starten.

  Aan het werk

  Je kunt gaan werken in de bibliothekenbranche.

  Jouw gesprekspartner

  Wil je, namens je organisatie, advies over scholingsmogelijkheden voor je medewerkers? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs.

  Veel gestelde vragen

  Wat is een keuzedeel of leereenheid?

  Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid). 

  Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

  Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.