Ondernemend gedrag wordt steeds belangrijker in arbeidssituaties. Niet alleen als je als zelfstandige aan de slag gaat, maar ook als je in loondienst gaat werken. Een ondernemende houding is tegenwoordig één van de belangrijkste selectiecriteria bij de invulling van vacatures en daarnaast draagt jouw ondernemendheid bij aan de vernieuwingen in de organisatie waarvoor je werkt. Ook wijst onderzoek uit dat het een belangrijke succesfactor is voor je carrièreverloop.

De cursus wordt aangeboden als e-learning (volledig online) of klassikale cursus. Bij je aanmelding geef je aan welke variant wilt volgen.

In de cursus draait het om ondernemend gedrag en dit gedrag bij jezelf te herkennen en hierin te groeien qua competenties in persoonlijke- en beroepsgerelateerde situaties.

Je gaat eerst aan de slag met het maken van een profiel van jezelf en je onderzoekt of je ondernemend bent en hoe je wellicht nog ondernemender kunt worden. Je onderzoekt vervolgens een werkomgeving (dit kan bijvoorbeeld je eigen baan zijn) en beschrijft hoe mensen met elkaar werken en communiceren. Je verkent waar mogelijkheden liggen om producten of diensten te verbeteren en komt met een verbetervoorstel.

Modules

Ondernemend gedrag - online

Ondernemend gedrag - klassikaal

Scholing voor organisaties

Dit scholingstraject is ook geschikt voor organisaties. Wellicht is er behoefte aan een op maat gemaakt traject? In overleg kunnen we competenties en vaardigheden aan de inhoud toevoegen. De scholing wordt op een Firda locatie worden gegeven of vanaf een bepaald aantal medewerkers kan het ook op locatie (incompany) van de werkgever.

Wil je meer weten over een maatwerktraject, subsidies voor scholing of scholingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs of mail naar volwassenen@firda.nl.

Keuzedeel

Dit is een keuzedeel. Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Aan dit keuzedeel is geen mbo-certificaat verbonden.

Toelating

Voor deze cursus is een werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo niveau 3 of 4. Het traject start bij voldoende deelname.

Groep firda

Firda voor Volwassenen

  • (dichtbij) leren in de praktijk
  • meerdere startmomenten
  • ook in de avonduren naar school
  • versneld je diploma behalen
  • keuze uit groot scholingsaanbod
  • studeren met volwassenen

Onderwerpen

  • het maken van een profiel van jezelf 
  • je onderzoekt of je ondernemend bent 
  • hoe je nog ondernemender kunt worden
  •  Je onderzoekt vervolgens een werkomgeving
  • beschrijft hoe mensen met elkaar werken en communiceren
  • Je verkent waar mogelijkheden liggen om producten of diensten te verbeteren
Quote volwassenen

Dankzij dit keuzedeel heb ik in een korte periode relevante kennis opgedaan zonder een volledige opleiding te hoeven volgen.

Student uit het volwassenenonderwijs

Examen en einddocument

Een portfolio presentatie.

firda visie

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Firda heeft diverse vestigingen in Friesland en Flevoland. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bij de opleidingsinformatie lees je op welke locatie(s) je kunt starten.

  • Hoe maak ik een keuze?

    Bekijk onze tips voor het maken van de juiste studiekeuze.

    Hoe maak ik een keuze?
  • Kansberoep

    Welke volwassenenopleiding biedt jou goede kansen op de arbeidsmarkt?

    Kansberoep

Veel gestelde vragen

Wat is een keuzedeel of leereenheid?

Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid). 

Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.