Je gaat graag met mensen om, houdt van uiterlijke verzorging en legt graag anderen in de watten. In deze cursus ontdek je de basis van de schoonheidsverzorging.

Je leert hoe je een schoonheidsbehandeling uitvoert aan handen, nagels en voeten en hoe je een basis gezichtsbehandeling uitvoert. Door de theorielessen leer je het menselijk lichaam goed kennen, wat je zal helpen bij het uitvoeren van de behandelingen. Daar ga je veel mee oefenen. Alle benodigde materialen en producten krijg je bij start van de cursus. Je eindigt de cursus met een examen, voor zowel theorie als praktijk.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Meer informatie over dit keuzedeel.

  leereenheid

  Startdata

  Leeuwarden
  okt-24

  Kosten

  Bekijk via de verschillende tabbladen alle informatie over de kosten.
  Scholingskosten
  Scholingskosten
  € 2.660,00
  Lesmateriaal
  inclusief
  Verbruiksmateriaal
  inclusief
  Examenkosten
  inclusief
  Prijs
  € 2.660,00
  BTW
  vrijgesteld

  De scholingskosten zijn een richtprijs voor de gehele opleiding. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze online leeromgeving.

  Studielast

  Je gaat naar school en doet praktijkervaring op tijdens de praktijklessen op school. Je neemt zelf modellen mee tijdens de praktijklessen.

  Leereenheid met mbo-certificaat

  Dit is een leereenheid met mbo-certificaat. Hiermee heb je meer kansen op de arbeidsmarkt en je kunt meer vervolgopleidingen kiezen. Je ontvangt na afloop een mbo-certificaat. Dit certificaat is wettelijk erkend en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding wanneer je besluit alsnog de hele opleiding te doen. Leereenheden zijn een goede bijscholing voor medewerkers. Soms kan dit op locatie bij een werkgever (incompany). Informeer naar de overige leereenheden die we als maatwerk kunnen aanbieden.

  Toelating

  • diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma
  • overgangsbewijs naar havo 4
  • mbo-diploma op niveau 2

  De cursus start bij voldoende deelname.

  groep firda

  Firda voor Volwassenen

  • (dichtbij) leren in de praktijk
  • meerdere startmomenten
  • ook in de avonduren naar school
  • versneld je diploma behalen
  • keuze uit groot scholingsaanbod
  • studeren met volwassenen

  Onderwerpen

  • anatomie
  • fysiologie
  • theorie van de praktijk
  • hand-, nagel- en voetverzorging
  • praktijklessen gezicht
  Quote volwassenen

  Dankzij het mbo-certificaat heb ik in een korte periode kennis opgedaan zonder een volledige opleiding te hoeven volgen.

  Student uit het volwassenenonderwijs

  Examen en einddocument

  Bij het voldoende afronden van de examens ontvang je het MBO-certificaat van de scholing Skin & Care. Mbo-certificaten zijn arbeidsmarktrelevante onderdelen van volledige diplomatrajecten. Deze trajecten zijn zowel interessant voor zij-instromers die versneld inzetbaar willen zijn in als huidige medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. De mbo-certificaten worden landelijk erkend en geregistreerd in het diplomaregister van de deelnemer (DUO). Voor het deel waarvoor het mbo-certificaat is verkregen wordt vrijstelling gegeven wanneer iemand besluit een volledig diplomatraject te volgen.

  Je maakt verschillende examens, zowel in theorie als praktijk.

  firda visie

  Altijd een vestiging bij jou in de buurt

  Firda heeft diverse vestigingen in Friesland en Flevoland. Zo is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bij de opleidingsinformatie lees je op welke locatie(s) je kunt starten.

  Aan het werk

  Je kunt bij diverse werkgevers aan de slag. Bijvoorbeeld een schoonheidssalon, bij een parfumerie of wellnesscentrum

  • Hoe maak ik een keuze?

   Bekijk onze tips voor het maken van de juiste studiekeuze.

   Hoe maak ik een keuze?
  • Wat is een mbo-certificaat

   Versterk je kansen op de arbeidsmarkt met een mbo-certificaat

   mbo-certificaten

  Veel gestelde vragen

  Wat is een keuzedeel of leereenheid?

  Met een keuzedeel of leereenheid (beroepsgericht deel) volg je een deel van mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt (verbreden of verdiepen). Afhankelijk van je keuzedeel krijg je een wettelijk erkend mbo-certificaat, of een certificaat van Firda. Er zijn 2 soorten mbo-certificaten; mbo-certificaat voor een keuzedeel en een mbo-certificaat voor een beroepsgericht deel (leereenheid). 

  Wat is het verschil tussen een mbo-opleiding en een cursus?

  Bij een mbo-opleiding krijg je verplichte vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Ook ga je stagelopen of werkervaring opdoen via een werken-leren traject. Een mbo-opleiding heeft daardoor een langere duur dan een cursus. Een cursus of brancheopleiding is praktijkgericht. Hiermee kun je je algemene of vakinhoudelijke kennis vergroten. Bekijk de verschillen per leervorm.

  Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, veel volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen. Dit kan wanneer een opleiding of cursus langer duurt dan 3 maanden en duurder is dan € 201,00. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.