Volwassenenonderwijs

Stap-budget (subsidie)

Subsidie: STAP-budget

Met het STAP-budget studeer je voordelig of misschien zelfs gratis! Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1.000,00 die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Houd het scholingsregister en ons scholingsaanbod (zie buttons hieronder) in de gaten voor het actuele scholingsaanbod van Firda dat in aanmerking komt voor het STAP-budget. Het biedt echter geen garantie op toekenning van de subsidie.

Let op: 15 november is de laatste keer dat je het STAP-budget kunt aanvragen. Je aanmelding dient uiterlijk 8 nov. bij ons binnen te zijn.

Kun jij STAP-budget aanvragen?

Bekijk hieronder per onderdeel welke voorwaarden van toepassing zijn.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd
  • Je bent EU-burger of partner van een EU-burger
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen
  • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk 3 maanden na het einde van het aanvraagtijdvak. Een aanvraagtijdvak duurt twee maanden
  • Je mag per jaar één keer STAP-budget aanvragen (vanaf 1 juli 2023 kun je ook voor mbo-opleidingen die langer dan een jaar duren, jaarlijks STAP-budget aanvragen)

Contact

Staat jouw gewenste scholing wel in de lijst, maar niet in het STAP- scholingsregister? Heb je verder nog vragen over het STAP-budget? Neem dan contact met ons op via volwassenen@firda.nl of 058 - 233 99 66.