Firda kleurt paars op Paarse Vrijdag

Op Paarse Vrijdag heeft Firda college’s paars gekleurd om de aandacht te vestigen op de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze dag staat in het teken van vieren dat iedereen zichzelf mag zijn, een belangrijk streven voor een veilige en geaccepteerde omgeving binnen Firda. Voor onze studenten bood Paarse Vrijdag een kans om zich uit te spreken en bij te dragen aan een positieve verandering. Op verschillende locaties werden diverse activiteiten georganiseerd, waarbij docenten en studenten gehuld waren in paarse outfits.

studenten geven elkaar knuffel op paarse vrijdag

Inspirerende Verhalen en Kunst  

Michiel de Bruijn, directeur in Sneek, opende de dag met een verhaal over zijn oma, een lerares tijdens de oorlog. Hij deelde een fragment uit haar levensverhaal en benadrukte het belang van jezelf kunnen zijn op school. Daarnaast vond in Sneek een boeiende collegetour plaats met woordkunstenaar Mees van Rijswijk en gespreksleider Arnold Helmantel, die samen op ontdekking gingen naar identiteit. 

Diepgaande discussies, samenkomst en verbinding 

Bij de opleidingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk in Leeuwarden-Zuid werden gastcolleges verzorgd door COC Friesland. Studenten deelden hun gedachten over de LHBTIQ+ gemeenschap en er werd een koppeling gemaakt naar hun toekomstige beroep. Sprekers deelden persoonlijke verhalen, wat leidde tot waardevolle gesprekken. In Drachten organiseerden studenten een lunch, waar ontmoeting en verbinding centraal stonden. In Heerenveen deelden studenten paarse armbandjes uit en versierden de hoofdingang prachtig met paarse decoraties. 

Een inclusieve toekomst 

Deze Paarse Vrijdag was een succesvolle stap naar een inclusieve toekomst waarin gelijkheid voorop staat. Het was een dag vol inspirerende activiteiten en betrokkenheid, waar Firda haar toewijding aan diversiteit en acceptatie benadrukte.